Oficialios skraidymo mokyklos Lietuvoje steigėju tapo ir Madpilots komandos narys

 

 

 

 

 

 

Prieš gerą savaitę, teisiškai buvo įsteigta viešoji įstaiga ir oficiali pirmoji Lietuvoje motorizuotų parasparnių ir ULO skraidymo mokykla. Viename Vilniaus notarų biure susirinko pulkelis „Penktojo Vandenyno“ narių ir pilotų, kurie ir įsteigė šią mokymo įstaigą.  Vienu iš mokyklos steigėjų tapo sporto komandos Madpilots narys. Skraidymo mokykla buvo pavadinta pagal senai ir gerai visiems žinomą pavadinimą  ”ASA Alytaus skraidymo Akademija“.

 

 

Organizacijos tikslas – vienyti aviatorius, meno, kūrybos ir kitus žmones, jaunimą, besidomintį aviacija ir su aviacija glaudžiai susijusius kitus asmenis siekiant atgaivinti Lietuvos oreivystės tradicijas, bei nuosekliai plėtoti ir vystyti aviaciją tiek sportine kryptimi, tiek aviacijos teikiamų privalumų pritaikymo kitose srityse.  Organizacija rengs įvairias varžybas, čempionatus, šventes, parodomuosius skrydžius, organizuos įvairių aviacijos sričių specialistų tobulinimosi kursus tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, skaitys paskaitas, organizuos stovyklas, praktinius užsiėmimus, steigs aviatorių ir aptarnaujančio personalo rengimo mokymus, užsiims literatūros aviacijos tema leidybine veikla, užsiims jaunimo laisvalaikio užimtumo problemų sprendimu, doros, atviros, žinių siekiančios asmenybės ugdymu, kūrybinių gebėjimų atskleidimu ir vystymu.

Mokymo kryptys:

1)        Mokinti motorizuotų parasparnių pilotus ir kelti jų kvalifikaciją RPF1, RPF2, RPL1, RPL2 klasėse;

2)        Mokinti pilotuoti 115 ir 120 klasės ultralengvuosius orlaivius ir ruošti pilotus šioje klasėje;

3)         Mokinti pilotuot Powershute, ruošti pilotus ir kelti jų kvalifikaciją;

4)        Rengti teorinius egzaminus gaunant licencijas;

5)        Organizuoti saugių skrydžių, žmogaus galimybių ir pirmos pagalbos kursus.

„ASA Alytaus skraidymo Akademija“ – vienintelė oficiali mokykla, kuri ruošia pilotus pagal CAA patvirtintą pilotų rengimo programą nuo pirmo žingsnio iki licencijos išdavimo.

” ASA Alytaus skraidymo Akademijos“ atstovų yra Vilniuje, Alytuje, Utenoje, Panevėžyje, Rokiškyje, Kupiškyje, Kaune.

Dėl informacijos galima kreiptis :  +370 62321111