Slalomų čempionas

 Idėja surengti Lietuvos slalomų čempionatą kilo Lietuvos motorizuotų parasparnių rinktinės vadovui – Renatui. Įtartinai greit kolegos perprato sunkiausias užduotis – navigaciją ir ekonomiją, tačiau, rodos, lengviausioje – slalomų rungtyse vis gaudavom i kaulus. Todėl šios varžybos ir buvo skirtos tobulintis aerodromų užduotyse. Tris metus nepraleidęs nei vienų varžybų, šiais metais ilsiuosi. Tačiau labai džiaugiuos, kad galėjau suorganizuoti šį čempionatą.

Dalyvių prognozavom apie dešimt. Akivaizdaus favorito neturėjom. Ambicinga jaunuomenė (Dima, Tomukas, Raimucka, Pauliukas, Gytis) metė iššūkį patyrusiems veteranams (Gintaras, Aloyzas, Gregas). Taip pat sulaukėme ir pirmą kartą dalyvaujančių (Laimis, Darius). Prognozuoti rezultatą iš anksto buvo labai sunku. Juolab, kad dalyviai susivežė naujausius ir moderniausius sparnus (4 Dudek, 2 Apco, 2 Nirvana, 1 Swing ir 1 Skywalk).

Pirmoje rungtyje geriausiai pasirodė Tomukas. Estijoj įvaldęs Apco Force, Japoniškame slalome jis aplenkia Raimucka (Dudek Synthesis). Nustebino Gintaro pasirinkimas – šviežutėlį Force jis atidavė Aloyzui, o pats pasirinko jau istorija tapusį Swing Sting. Antroje rungtyje (Dobilo lapas) neblogą rezultatą parodė Dima.

Iš viso planavome 4 slalomus. Tačiau jau pradėję trečiąjį, supratom, kad ir taip baigsim tamsoj. Tad beliko pasitenkinti tik trijais. Aštuoniukėje Raimucka gerokai atsiplėšė nuo varžovų ir to atsiplėšimo užteko kompensuoti pirmų rungčių trūkumams. Taip dar vienas MadPilots komandos narys tapo cempionu. Sveikinimai 🙂

I vieta – Raimondas Pundinas (Dudek Synthesis)

II vieta – Tomas Raibikis (Apco Force)

III vieta – Gintaras Gaudiešius (Swing Sting)